Caruselul timpului mort

Aceleaşi sunete şi grupuri de cuvinte repetate în tandem, ameţitor, cu aceeaşi forţă unificatoare a schimbării şi cu acelaşi ton asupritor al pedepsei care promit să plece, de această dată, de la acelaşi start, „mai” împreună, „mai” diferiţi,” mai” buni. Decât cine? Decât ceilalţi, bineînţeles.
Ei – eronaţii structurii şi sistemului de „orânduire”, piedicile în calea reformei „divine” a priorităţilor, pârghiile insuccesului perpetuu- ei sunt cei care le-au pus piedici în trecut, prezent şi viitor acelor politicieni care se zbat să se încadreze într-o etapă temporală. Acei furnizori de râme verbale, monştrii sacri ai rezistenţei în faţa logicii, agramaţii timpului şi spaţiului. Acei dependenţi de scuzele vârâte în sacul milei, pentru a nu prelua frâiele eficienţei în dibăcia promisă.
A cui dibăcie? A minţii, a conştiinţei, a demnităţii? Când toate acestea zac înrădăcinate şi încurcate în jurul unei singure cutii negre: a nepăsării, faţă de tot, toate şi nu oricum, ci abil mascat, rotunjit la puterea „n” a neputinţei. Singurii exceptaţi de la nivelul construcţiei „nu pot” sunt păduchii familiali, care se unifică într-o încrengătură solidă, menită să asigure fundaţia şi acoperişul nepotismului.
„Marii arhitecţi” ai spectacolului de gheretă niciodată nu vor arăta spre ei înşişi, nici când vor fi puşi la pământ, se vor ridica şi vor arăta tot spre ceilaţi, niciodată nu se vor uita în urmă, nici atunci când vor fi traşi de mânecă, pentru că viitorul le bate pasul pe loc. Atestaţi în faţa jurământului, încheiat cu „Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, încrucişează mâinile şi pecetluiesc pătarea cuvântului dat, într-un veşnic carusel al timpului mort.

 

2 thoughts on “Caruselul timpului mort

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s